news

Η μεταλλεία Bitcoin είναι ακόμα τεράστια στην Κίνα παρά τη νέα απαγόρευση στην εσωτερική Μογγολία

July 3, 2021

Από το 2017, η κινεζική κυβέρνηση έχει επιβάλει πολλούς κανονισμούς που έχουν καταστήσει τη ζωή δύσκολη για τους ανθρακωρύχους του bitcoin και άλλων cryptocurrencies. Αλλά στρατιώτης επάνω, και φαίνονται τεθειμένοι ως στόχος να ευημερήσουν.

 

Περίπου 60% όλου του κόσμου που κυκλοφορεί αυτήν την περίοδο bitcoins εξήχθησαν στην Κίνα. Αυτός είναι σύμφωνα με Gieno Miao, ιδρυτής crypto της πληρωμής σταθερό Quantiex, σύμβουλος στην ψηφιακή τράπεζα της Ασίας, και τον προηγούμενο ιδιοκτήτη περίπου 50 μηχανών μεταλλείας bitcoin στην Κίνα. Το Miao είπε SupChina που οι κινεζικοί ανθρακωρύχοι παρήγαγαν για 85% σε 95% του κόσμου bitcoin μόλις το 2018.

Αλλά η βιομηχανία έχει συμβληθεί από τότε, παρά τον πάντα σφιχτότερο κυβερνητικό κανονισμό, και πήρε μόλις ένα άλλο χτύπημα: Η επαρχιακή κυβέρνηση της εσωτερικής Μογγολίας εξέδωσε (στα κινέζικα) τα σχέδια μέτρων «να καθαρίσει επάνω και να διακόψει» όλες τις διαδικασίες μεταλλείας cryptocurrency μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2021.

Οι νέοι κανόνες δεν στοχεύουν συγκεκριμένα crypto: Προορίζονται να χαλιναγωγήσουν μέσα όλες τις ενεργειακές εντατικές βιομηχανίες (η εσωτερική Μογγολία ήταν η μόνη επαρχία για να αποτύχει μια αναθεώρηση κεντρικής κυβέρνησης της κατανάλωσης ενέργειας πέρυσι). Εκτός από crypto τη μεταλλεία, θα περιορίσουν επίσης το PVC, το χάλυβα, το κοκ, και την παραγωγή μεθανόλης. Αλλά η εσωτερική μογγολική ενεργειακή καταστολή προσθέτει ακόμα μια δυσκολία για crypto της Κίνας τους ανθρακωρύχους, οι οποίοι οι διαδικασίες οργάνωσης στην επαρχία λόγω της φτηνής ηλεκτρικής ενέργειας παρήγαγαν τη χρησιμοποίηση του τοπικά-εξαγμένου άνθρακα. Και οι ανθρακωρύχοι χρειάζονται πολλή ηλεκτρική ενέργεια: Η οικονομία bitcoin χρησιμοποιεί περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια ετησίως από την όλη Αργεντινή, σύμφωνα με την ανάλυση από τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Οι κινεζικοί crypto ανθρακωρύχοι μπορούν ακόμα να βρούν τη φτηνή ηλεκτρική ενέργεια, μερικά από την από την υδρενέργεια Sichuan και Yunnan, αλλά αντιμετωπίζουν πολλές άλλες προκλήσεις, συνήθως από το κυβερνητικό κανονισμό και ένα λάθος καθορισμένο νομικό καθεστώς.

Ο κυβερνητικός έλεγχος είναι εκπληκτικά πρόσφατος: Από την εφεύρεση του bitcoin το 2009 μέχρι το 2016, η κινεζική κυβέρνηση δεν ρύθμισε τα cryptocurrencies καθόλου, και μια αναπτυγμένος bitcoin οικονομία άρχισε στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της μεταλλείας, ICOs (αρχικές προσφορές νομισμάτων), των σε απευθείας σύνδεση πορτοφολιών, και των ανταλλαγών cryptocurrency. Το 2016, SupChina πήρε συνέντευξη από έναν ανθρακωρύχο bitcoin στα βουνά Sichuan που είπαν ότι η κυβέρνηση δεν είχε ακόμα «μια ρητά διατυπωμένη στάση… απέναντι σε Bitcoin και τη βιομηχανία συνολικά.»

Αλλά αργότερα το 2017, η κυβέρνηση άρχισε στις ανταλλαγές cryptocurrency πίεσης, απαγόρευση ICOs, και διερευνά όλες τις επιχειρήσεις και τις συναλλαγές cryptocurrency. Ως τα τέλη του 2017, μια θεωρητική αγορά μερικοί λέει ότι αποτελεσμένος 90% του σφαιρικού bitcoin που κάνει εμπόριο «πνίχτηκε.»

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει ενθαρρύνει και έχει ενθαρρύνει κινεζικές τις επιχειρήσεις για να αναπτύξει blockchain την τεχνολογία, η οποία είναι το ίδρυμα του bitcoin. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επίσης blockchain στα πειράματά της με ψηφιακό yuan, και οι διάφορες τοπικές κυβερνήσεις έχουν ενθαρρύνει bitcoin τη μεταλλεία ως τρόπο να προσελκύσει η επένδυση και να δημιουργήσουν οι εργασίες.

Οι άνθρωποι στη crypto βιομηχανία όπως Gieno Miao, τον προηγούμενους ανθρακωρύχο και crypto τον επιχειρηματία, παραμένουν υψωτικοί. Τα πρόσφατα κύματα στην τιμή Bitcoin — είναι μέχρι σχεδόν $54.500 καθώς αυτό το κομμάτι δημοσιεύθηκε, επάνω από τα κατά προσέγγιση $10.000 που πήρε για να αγοράσει ένα νόμισμα στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 — έχει προκαλέσει μια νέα μανία για τα cryptocurrencies και όλες τις βιομηχανίες που τα εξυπηρετούν ότι σύρει στα θεσμικά κεφάλαια από τις μεγάλες απαριθμημένες επιχειρήσεις καθώς επίσης και τους μικρότερους κεφαλαιούχους κοινοπραξίας.

Ένας νέος βραχίονας παρά το σκοτεινό νομικό καθεστώς

Εντούτοις, το νομικό καθεστώς της ολόκληρης crypto βιομηχανίας παραμένει ασαφές. Οι κίνα-βασισμένα στο crypto ανταλλαγές και ICOs είναι σαφώς απαγορευμένες, αλλά πολλά άλλα μέρη της βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένης της μεταλλείας υπόκεινται στα κίνητρα και τα αντικίνητρα από τις οργανώσεις τοπικής και κεντρικής κυβέρνησης ίδια.

Το SupChina απέτυχε να φθάσει στην κινεζική ρυθμιστική Επιτροπή τίτλων για σχόλια στο νομικό καθεστώς των cryptocurrencies και της κυβερνητικής στάσης απέναντι στη μεταλλεία του στην Κίνα, αλλά Reuters λέει ότι bitcoin το πρόσφατο κύμα τιμών έχει βάλει «τους ρυθμιστές στην επιφυλακή πέρα από τους οικονομικούς κινδύνους και τις κύριες εκροές ως ακίδες αστάθειας.»

Τόσο πώς crypto της Κίνας η βιομηχανία θα αποκριθεί στην ανανεωμένη κυβερνητική διερεύνηση; Συγκεκριμένα, οι ανθρακωρύχοι του bitcoin και άλλων cryptocurrencies στην Κίνα θα είναι σε θέση να μείνουν στην επιχείρηση;

Crypto ορυχείων cWho στην Κίνα;

Υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 ανθρακωρύχοι στην Κίνα, σύμφωνα με τις ειδήσεις Sohu (στα κινέζικα). Οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι είναι τώρα μεγάλοι φορείς, είτε που είναι κύριοι ολόκληρων των εργοστασίων που γεμίζουν με να εξαγάγουν τους υπολογιστές, είτε των μηχανών αγοράς και έπειτα εργολαβία τους έξω στα εργοστάσια που στεγάζουν και που διατηρούν. Οι σπίτι-βασισμένοι και μικροί εμπορικοί ανθρακωρύχοι είναι λίγοι.

Οι μηχανές στα εργοστάσια συνδέονται συνήθως με τις λίμνες μεταλλείας που επιτρέπουν στους ανθρακωρύχους για να μοιραστούν τους υπολογιστικούς πόρους τους για να καταστήσουν τη μεταλλεία αποδοτικότερη. Τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες λίμνες είναι κινεζικά: F2Pool, Poolin, AntPool, και λίμνη Huobi. Μαζί, αυτές οι τέσσερις εξάγοντας λίμνες που συμβάλλουν ακριβώς άνω των 50% της παγκόσμιας bitcoin δύναμης επεξεργασίας στους τελευταίους 12 μήνες.

Μέχρι πρόσφατα, τα περισσότερα από τα κινεζικά ορυχεία και οι λίμνες ελέγχθηκαν από τους ανθρώπους Gieno Miao που περιγράφηκε ως «παλαίμαχοι της κοινότητας Bitcoin που ήταν στην επιχείρηση για πολλά χρόνια.» Αλλά από τα τέλη του 2018, σύμφωνα με Miao, να εξαγάγει που αρχίζει το κεφάλαιο από τους παραδοσιακότερους οικονομικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών δημόσια επιχειρήσεων (SOEs). Εντούτοις, πολλοί χάθηκαν από την αγορά μετά το Μάρτιο του 2020, όταν covid-19 έγιναν μια πανδημία και bitcoin οι τιμές τοποθέτησαν σε δεξαμενή.

Το Miao κατηγόρησε εκείνες τις αποτυχίες στους ξένους που ορμούν στη εξορυκτική βιομηχανία χωρίς μια κατανόηση του bitcoin ή των μακροπρόθεσμων σχεδίων για τις επενδύσεις τους. Εν τούτοις, στην Κίνα όπως πέρα από τον κόσμο, τα cryptocurrencies και blockchain βαδίζουν στη σεβασμιότητα, και οι καθιερωμένοι οικονομικοί παίκτες εισάγουν το παιχνίδι.

Αλλά η μεταλλεία απαιτεί ακόμα πολλή επίσπευση.

Οι ανθρακωρύχοι πρέπει να είναι πρόθυμοι να κόψουν τις διαπραγματεύσεις

Οι υπολογιστές εσείς χρειάζονται crypto ορυχείων — εγκαταστάσεις γεώτρησης μεταλλείας — έχετε τις ισχυρές και ακριβές τεχνολογίες στην καρδιά τους, συνήθως μονάδες επεξεργασίας γραφικής παράστασης (GPUs) ή οριζόμενα από εφαρμογή ολοκληρωμένα κυκλώματα (ASICs). Οι μεγάλοι φορείς χρειάζονται τις εκατοντάδες αυτών των μηχανών μεταλλείας, οι οποίες είναι σε τέτοια απαίτηση που οι πελάτες πρέπει να ενώσουν τους καταλόγους αναμονής για να είναι επιλέξιμοι στην αγορά.

Σημαντικοί κατασκευαστές μηχανών μεταλλείας στην Κίνα περιλαμβάνουν Bitmain, Canaan δημιουργικά, Ebang, και WhatsMiner. Το Bitmain λέει ότι «έχει στείλει τα δισεκατομμύρια ASICs, που αποτελούν 75% της παγκόσμιας αγοράς.» Canaan δημιουργικό που απαριθμεί σε Nasdaq το 2019, και κερδισμένα καθαρά έσοδα $204,3 εκατομμυρίων στο οικονομικό έτος 2019, σύμφωνα με την αρχειοθέτηση SEC του. Το Canaan δημιουργικό αναφέρθηκε για να έχει το μερίδιο αγοράς 22% όλων των μηχανών μεταλλείας ASIC στα τέλη του 2019. Το Ebang σε Nasdaq τον Ιούνιο του 2020, εκθέτοντας $109,1 εκατομμύριο εισοδήματα το 2019 σύμφωνα με την αρχειοθέτηση SEC του.

Η Κίνα έχει μονοπωλήσει σχεδόν την κατασκευή των μηχανών μεταλλείας, σύμφωνα με Miao, αλλά στηρίζεται στα τσιπ ASIC από τις επιχειρήσεις όπως τη κατασκευαστική εταιρεία ημιαγωγών της Ταϊβάν (TSMC) και τη Samsung.

Η ζήτηση είναι τόσο υψηλή αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει αναμονής χρόνος γύρω ενός εξαμήνου, αλλά πολλοί κινεζικοί παλαίμαχοι bitcoin ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν τις κοινωνικές συνδέσεις τους, που ενθαρρύνονται μερικές φορές με τις πρόσθετες αμοιβές, για να πηδήσουν τις σειρές αναμονής. Το Miao λέει ότι μερικοί ανθρακωρύχοι έχουν πληρώσει τόσο όσο και 80% επάνω από τις απαριθμημένες τιμές για να πάρουν τις μηχανές τους προηγούμενες, και ότι οι αξίες GPUs πήγαν από περίπου 4.000 yuan ($600) σε τουλάχιστον 12.000 yuan ($1.850) στις εβδομάδες πριν από το φεστιβάλ ανοίξεων τον περασμένο μήνα. (Στις ΗΠΑ, τα προϊόντα GPU πωλούν αυτήν την περίοδο για $271 έως $2.379.)

Μηχανές μεταλλείας Bitcoin στη επαρχία Σισουάν το 2016. Φωτογραφία που παρέχεται σε SupChina από μια πηγή που ζήτησε να μην ονομαστεί.

Οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια άλλη σημαντική πρόκληση για τους ανθρακωρύχους.

Μια μηχανή υψηλού ποσοστού καταναλώνει 3,5 kilowatt-hours της ηλεκτρικής ενέργειας σε μια ώρα, και καταναλώνει περισσότερα από 2.000 kilowatt-hours σε έναν μήνα, που είναι για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας συνηθισμένης κινεζικής οικογένειας για ένα εξάμηνο, σύμφωνα με τις ειδήσεις Sohu (στα κινέζικα). Ήχος καμπάνας με σας, ένας διευθυντής μιας επιχείρησης ότι τα ορυχεία Bitcoin, Ethereum, και Filecoin, είπαν SupChina ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι το μεγαλύτερο κόστος του. Το Miao έβαλε μερικούς αριθμούς σε το, που λέει ότι μερικά εργοστάσια πληρώνουν διάφορα εκατομμύρια των δολαρίων μηνιαίως για το χυμό. Αλλά το κόστος το αξίζει: ένα μεγάλο εργοστάσιο μπορεί να εξαγάγει περίπου 200 bitcoins ανά ημέρα — σε περισσότερο από $50.000 ένα νόμισμα από τις 9 Μαρτίου, το οποίο είναι περίπου $10 εκατομμύρια. Μη κακός για την εργασία μιας ημέρας.

Ένα τελικό εμπόδιο που οι κινεζικοί crypto ανθρακωρύχοι πρέπει να ξεπεράσουν: Όταν η κυβέρνηση έβαλε τις κινεζικές ανταλλαγές cryptocurrency από την επιχείρηση, έγινε δύσκολο να αγοραστούν νόμιμα ή να πωληθούν τα εικονικά χρήματα με yuan. Έτσι οι κάτοχοι κινεζικό crypto πρέπει να κάνουν μερικών από τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό εάν θέλουν να ανταλλάξουν τα νομίσματά τους για yuan μέσω των εξωχρηματιστηριακών) αγορών OTC (που χρησιμοποιούνται έξω από την Κίνα. Αυτοί περιλαμβάνουν Huobi και Binance — και οι δύο που ιδρύονται στην Κίνα αλλά τώρα με τις νομικές βάσεις στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, και τις επιχειρήσεις χωρίς μια σύνδεση της Κίνας όπως Coinbase. Δεν είναι σαφές πώς ο κινεζικός νόμος θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις σε τέτοιες συναλλαγές στο μέλλον.

Η κινεζική κυβέρνηση θέλει σαφώς να διατηρήσει τον αυστηρό έλεγχο σε όλες τις πτυχές των cryptocurrencies, από τη χρήση της ενέργειας τους στον πιθανό κίνδυνό τους για το οικονομικό σύστημα. Αλλά crypto ο παλαίμαχος Gieno Miao επέμεινε ότι η κυβέρνηση ήταν ακόμα γενικά θετική, αναφέροντας τρεις θέσεις που προσφέρουν την υποστήριξη: οι επαρχίες Yunnan και Sichuan, και η πόλη Hangzhou. Το Hangzhou δεν έχει τις εξορυκτικές βιομηχανίες του, Miao εν λόγω, αλλά η κυβέρνηση Hangzhou έχει δώσει τα χρήματα και το έδαφος σε Canaan δημιουργικό. Ο κινεζικός δημοσιογράφος Colin με σε, που γράφετε σε WuBlockchain (στα κινέζικα), είπε SupChina ότι η κυβέρνηση ούτε υποστηρίζει ούτε καταστέλλει τη crypto εξορυκτική βιομηχανία σε εθνικό επίπεδο, αλλά μερικοί νομός και δημοτικές κυβερνήσεις την υποστηρίζουν εάν μπορεί να δημιουργήσει τις εργασίες και να αυξηθεί την τοπική οικονομία.

Πόσα χρήματα οι κινεζικοί crypto ανθρακωρύχοι κάνουν;

Υπάρχουν πολύ λίγα δημόσια - διαθέσιμες πληροφορίες για τους πόρους χρηματοδότησης των κινεζικών μεταλλευτικών εταιρειών. Ένα μέλος βιομηχανίας που μιλιέται για τους ανθρώπους που καθιστούν 500 εκατομμύρια yuan ($77,3 εκατομμύρια) ένα έτος από μια αρχική επένδυση 20 εκατομμύρια yuan ($3,1 εκατομμύρια) σε ένα εργοστάσιο στο ορυχείο bitcoin και το ethereum στα τέλη του 2019. Το κρατικό Xinhua News Agency υπέβαλε έκθεση το 2018 (στα κινέζικα) ότι οι ανθρακωρύχοι κέρδιζαν τουλάχιστον 70 εκατομμύρια yuan ($10,8 εκατομμύρια) από δύο μήνες της λειτουργίας.

Είναι ασαφές πώς αντιπρόσωπος που εκείνοι οι αριθμοί είναι. Αλλά υπάρχουν αρκετά χρήματα που επιπλέουν γύρω από το crypto οικοσύστημα στην Κίνα για να ταΐσουν ένα δίκτυο των συμβούλων που μπορούν προφανώς να κάνουν $10.000 έως $15.000 το μήνα με να δώσουν τις πληροφορίες που παίρνουν από «την κατανάλωση με τα μέλη,» σύμφωνα με Miao.

Υπάρχει επίσης αρκετή εμπιστοσύνη στο μέλλον crypto στην Κίνα για να κρατήσει τους αισιόδοξους ανθρακωρύχους στην επιχείρηση. Το Miao αναμένει ότι η τιμή του bitcoin για να αυξηθεί μέχρι $200.000 ή $300.000 μακροπρόθεσμα — με τις προσωρινές πτώσεις. Ο ήχος καμπάνας με σας στοιχηματίζει σε $500.000 ή περισσότεροι.

Όπως με σχεδόν κάθε άλλο προϊόν στη γη, εφ' όσον υπάρχει απαίτηση, οι κινεζικοί κατασκευαστές θα επιταχύνουν για να το συναντήσουν. Η κινεζική crypto μεταλλεία είναι εδώ να μείνει.